Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Ознака: SeaChem

Прикажувам 1–20 од 52 резултати

 • SeaChem Matrix ™ е биомедија со висока порозност која обезбедува ефикасна биофилтрација за отстранување на азотниот отпад. Матрикс ™ се состои од порозни неоргански цврсти честички со дијаметар од околу 10 мм. Секој литар Матрикс ™ обезбедува површина (> 700 м2)) колку што е површина од 170 литри пластични топчиња (биопаин)! Обично, капацитетот на пластичните …

  Матрикс на SeaChem 1 литарRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Prime ™ е комплетен и концентриран водоотпорен вода, погоден за употреба и во аквариуми со солена вода и слатководни води. Prime го отстранува / неутрализира хлорот, хлораминот и амонијакот. Prime improver ја трансформира амонијакот во безбедна, нетоксична форма која лесно ќе се отстрани од биофилтерот на аквариумот. Prime може да се користи за да …

  SeaChem Prime™ 50 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Purigen ® е синтетички adsorbent од прва класа што е за разлика од кој било друг филтер-производ. Тоа не е мешавина од соединенија за размена на јони или adsorbents, туку уникатен макро-порозен синтетички полимер кој отстранува растворливи и нерастворливи нечистотии од вода со стапка на проток и капацитет што ги надминува сите други производи …

  SeaChem Purigen 250 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem стабилност quickly брзо и безбедно ќе изгради природен биофилтер и во системите за слатководни и морски аквариуми, со што ќе се спречи причината за смртта од fish1 риба: „новиот синдром на аквариумот“. Стабилност ® е специјално формулирана за аквариуми и содржи синергистичка мешавина на аеробни, анаеробни и факултативни бактерии кои го олеснуваат распаѓањето на …

  SeaChem Stability 500 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Purigen ® е синтетички adsorbent од прва класа што е за разлика од кој било друг филтер-производ. Тоа не е мешавина од соединенија за размена на јони или adsorbents, туку уникатен макро-порозен синтетички полимер кој отстранува растворливи и нерастворливи нечистотии од вода со стапка на проток и капацитет што ги надминува сите други производи …

  SeaChem Purigen 100 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Prime ™ е комплетен и концентриран водоотпорен вода, погоден за употреба и во аквариуми со солена вода и слатководни води. Prime го отстранува / неутрализира хлорот, хлораминот и амонијакот. Prime improver ја трансформира амонијакот во безбедна, нетоксична форма која лесно ќе се отстрани од биофилтерот на аквариумот. Prime може да се користи за да …

  SeaChem Prime™ 500 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Flourish Tabs 10 (10 таблети) се таблети кои стимулираат раст, поставени во корените на растенијата. Тие содржат есенцијални елементи во трагови, аминокиселини и витамини. Богати се со железо, магнезиум, манган, калциум, калиум, инозитоп, холин Б12, биотин и други елементи за кои е утврдено дека се важни за корените на растенијата. Тие не содржат фосфати …

  SeaChem Flourish Tabs 10Read More

  Додај во кошница
 • SeaChem Flourish Excel ™ е извор на био-органски јаглерод. На сите растенија им треба извор на јаглерод. Тие нормално го добиваат од СО2 (јаглерод диоксид), но исто така можат да го добијат од разни едноставни органски соединенија. Можно е истовремено да се користи CO2 од цилиндар за гас и Flourish Excel. Тоа е затоа што …

  SeaChem Flourish Excel ™ 250 mlRead More

  Додај во кошница
 • Flourish Advance ™ е составен од 100% природни состојки и е дизајниран да го зајакне растот на водните растенија. Неговата напредна формула содржи фитохормони, минерали, хранливи материи. Фитохормоните се група на природно соединенија кои играат клучна улога во регулирањето на растот и развојот на растенијата. Редовната употреба на производот го подобрува минералниот состав на вода …

  Flourish Advance ™ 500 mlRead More

  Додај во кошница
 • Привремен

  SeaChem стабилност quickly брзо и безбедно ќе изгради природен биофилтер и во системите за слатководни и морски аквариуми, со што ќе се спречи причината за смртта од fish1 риба: „новиот синдром на аквариумот“. Стабилност ® е специјално формулирана за аквариуми и содржи синергистичка мешавина на аеробни, анаеробни и факултативни бактерии кои го олеснуваат распаѓањето на …

  SeaChem Stability 250 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Prime ™ е комплетен и концентриран водоотпорен вода, погоден за употреба и во аквариуми со солена вода и слатководни води. Prime го отстранува / неутрализира хлорот, хлораминот и амонијакот. Prime improver ја трансформира амонијакот во безбедна, нетоксична форма која лесно ќе се отстрани од биофилтерот на аквариумот. Prime може да се користи за да …

  SeaChem Prime™ 250 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Matrix ™ е биомедија со висока порозност која обезбедува ефикасна биофилтрација за отстранување на азотниот отпад. Матрикс ™ се состои од порозни неоргански цврсти честички со дијаметар од околу 10 мм. Секој литар Матрикс ™ обезбедува површина (> 700 м2)) колку што е површина од 170 литри пластични топчиња (биопаин)! Обично, капацитетот на пластичните …

  Матрикс на SeaChem 1l refusRead More

  Додај во кошница
 • Додаток на калиум за засаден аквариум Високо концентриран (50,000 mg / L) Не содржи фосфат или нитрат, што го прави идеален за употреба со цветен азот и расцветан фосфор Преглед Процветајте Калиум содржи 50,000 mg / L калиум погоден за природен засаден аквариум. Калиумот е еден од неколкуте елементи кои се од витално значење за …

  Flourish PotassiumRead More

  Додај во кошница
 • Привремен

  SeaChem Flourish Excel ™ е извор на био-органски јаглерод. На сите растенија им треба извор на јаглерод. Тие нормално го добиваат од СО2 (јаглерод диоксид), но исто така можат да го добијат од разни едноставни органски соединенија. Можно е истовремено да се користи CO2 од цилиндар за гас и Flourish Excel. Тоа е затоа што …

  SeaChem Flourish Excel ™ 500 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Flourish ™ е целосен додаток за аквариумски растенија. Содржи широк спектар на важни елементи во трагови и други хранливи материи кои вклучуваат калциум, магнезиум, железо и други важни елементи за кои се покажало дека се корисни за растенијата. За да ги негувате растенијата со макроелементи (NPK), користете Flourish Nitrogen ™, Flourish Phosphorus ish или …

  SeaChem Flourish 250 mlRead More

  Додај во кошница
 • PhosGuard ™ брзо и ефикасно ги отстранува фосфатите и силикатите од морски аквариуми. Не се препорачува за употреба во аквариуми слатководно осветлени со фосфат. PhosGuard силно е многу порозен за да постигне поголем капацитет на дејствување и е во форма на сфери за оптимално дејство при преминување на протокот на вода. PhosGuard ™ ги надминува …

  SeaChem PhosGuard 500 mlRead More

  Додај во кошница
 • Преглед Процветајте Калиум содржи 50,000 mg / L калиум, погоден за природен засаден аквариум. Калиумот е еден од неколкуте елементи кои се од витално значење за одржување на енергично ниво на раст во засаден аквариум. Калиумот може да се исцрпи во системот што рапидно расте или кога изворната вода има мала содржина на минерали. Во …

  Seachem Flourish Potassium™500 mlRead More

  Додај во кошница
 • SeaChem Purigen ® е синтетички adsorbent од прва класа што е за разлика од кој било друг филтер-производ. Тоа не е мешавина од соединенија за размена на јони или adsorbents, туку уникатен макро-порозен синтетички полимер кој отстранува растворливи и нерастворливи нечистотии од вода со стапка на проток и капацитет што ги надминува сите други производи …

  SeaChem Purigen 500 mlRead More

  Додај во кошница
 • Натопи гребен Дезинфекција за корали Елементален јоден комплекс, ги дезинфицира коралите Добро за употреба пред воведување нови корали Reef Dip ™ содржи елементарен јод искомплексиран во заштитна шлајма за безбедно и нежно дезинфицирање на коралите. Тој е ефикасен против бактерии, габи и протозои. Може да се користи профилактички (без докази за болест) или за лекување …

  SEACHEM Reef Dip™ 250 MLRead More

  Додај во кошница
 • Преглед Tanganyika Buffer ™ е мешавина од карбонатни соли дизајнирани да ја подобрат природната средина на цихлиди со зголемување на алкалноста, цврстината на карбонатот, капацитетот на пуферот и pH-то. Формулиран е да одржува pH од 9,0-9,4. За оптимална репликација на околината на Тангањикан, користете со сол на езерото циклид ™, трага од циклид and и …

  SeaChem Tanganyika Buffer™ 500 gRead More

  Додај во кошница