Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Циркулациона пумпа “SunSun JVP-101A”

1.040,00 ден

” SunSun JVP-101A ” е една од пумпите со највисок степен на ефикасност во акватиката.
Ако ја споредите потрошувачката на енергија на JVP-серијата со други пумпи со циркулација ќе забележите дека трендот на заштеда на енергија е исполнет и имплементиран. Аквариумните пумпи постојано работат, значи секоја 1 ват заштеден може да биде олеснување за вашиот буџет.
Пример за пресметка:
5 вати помала потрошувачка значи 43,8 kWh помалку годишно. Вие сте свесни за цената на електричната енергија!
Во аквариумите особено во морските циркулационите пумпи играат важна улога бидејќи има корали, па дури и некои риби кои не можат да се откажат од природната струја. Циркулационите пумпи ја симулираат споменатата природна струја во аквариумите.
Тие често се монтираат на спротивен начин, со што се генерира “дифузна струја”.Поради овие генерирани струи, несаканите седименти само условно се решаваат на теренот на аквариумот.
На циркулациона пумпа SunSun JVP-101A може да се монтира на потпората – 45 ° ротирана во секоја насока.
Капацитетот на пумпата е 3000 литри на час со потрошувачка на енергија од само 6 вати. Оската од јаглероден челик-неабечки обезбедува долг животен век на пумпата.Сите електронски делови се затворени во епоксидна смола и се оптимално заштитени.