Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Catappa-X 250 ML fluid catappa leaves

350,00 ден

Листовите катапа се додаваат во водата на аквариумот поради лековитото дејство што го имаат врз рибите и ракчињата. Catappa-X е ефикасна, течна варијанта на листовите за аквариуми.

Лисјата на дрвото Катапа испуштаат лековити материи кога се потопуваат во вода. Недостаток на тоа е тоа што, со текот на времето, тие се распаѓаат, што резултира со ослободување на органски соединенија. Ова има голем број на непријатни несакани ефекти: ја претвора водата во кафена боја и ослободените органски соединенија ја контаминираат водата.

Catappa-X е одговорот на овие проблеми. Не ја обезбојува и не ја загадува водата и го намалува бројот на бактерии, што значително ја намалува можноста за заболување. Catappa-X им овозможува на рибите и ракчињата да цветаат и да имаат поживописни бои.

Придобивките од производот од течноста Catappa-X

Риби и ракчиња со поживописни бои
Го подобрува општото здравје на живите суштества
Спречува болести
Не ја претвора водата во кафена боја
Без дополнителна органска контаминација