Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop
Купи!

SeaChem PhosGuard 500 ml

Original price was: 1.390,00 ден.Current price is: 999,00 ден.

Купи!

PhosGuard ™ брзо и ефикасно ги отстранува фосфатите и силикатите од морски аквариуми. Не се препорачува за употреба во аквариуми слатководно осветлени со фосфат. PhosGuard силно е многу порозен за да постигне поголем капацитет на дејствување и е во форма на сфери за оптимално дејство при преминување на протокот на вода. PhosGuard ™ ги надминува сите други конкурентни производи што ги нудат.
Зошто е PhosGuard различен?

Обликот на PhosGuard е сферичен. Ова овозможува пренесување на максималниот волумен на вода преку биомедија. Кога се надминат, грануларните фосфатни сфери можат да бидат деформирани и срамнети со земја, што драстично го ограничува нивниот капацитет за фаќање фосфат. Ако нивниот внатрешен контакт со вода е ограничен, можноста на производот да комуницира и да фати фосфати е значително ограничена. PhosGuard е единствениот сферичен производ за отстранување на фосфат на пазарот. Алуминиум оксид НЕ Е ВИСТИНСКО. Без оглед на тоа што ќе ви кажат другите, отпуштањето на алуминиумски медиуми не го обновува неговиот капацитет за отстранување на фосфат. Оваа заблуда доаѓа од првичната намена на производот: индустриско сушење на воздухот. Очигледно, ако некој производ апсорбира влага, најдобриот начин за отстранување на влагата е печење. Во секој случај, овој метод само ќе ја отстрани водата, но не и заробените загадувачи содржани во неа.
Алуминиум оксид, растворлив алуминиум и токсичност на корали
Во последниве години, се појавуваат шпекулации дека алумина-базирани фосфати како што е PhosGuard ™ испуштаат алуминиум во водата, што на крајот би довело до смрт на корали. Доказите за поддршка на ова тврдење остануваат во голема мерка неосновани