Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem Purigen 100 ml

1.099,00 ден

SeaChem Purigen ® е синтетички adsorbent од прва класа што е за разлика од кој било друг филтер-производ. Тоа не е мешавина од соединенија за размена на јони или adsorbents, туку уникатен макро-порозен синтетички полимер кој отстранува растворливи и нерастворливи нечистотии од вода со стапка на проток и капацитет што ги надминува сите други производи на пазарот за повеќе од 500%. Purigen ® ја контролира концентрацијата на амонијак, нитрити и нитрати со отстранување на органски отпад што содржи азот кој инаку би се ослободил за време на различните биолошки процеси во аквариумот. Ефектот на Purigen ™ врз елементи во трагови е минимален. Ова значително го зголемува намалувањето. Purigen ™ ја разјаснува аквариумската вода до неспоредлива јасност. Кога се користи, Purigen ® ја менува својата оригинална боја, постепено се затемнува, со што се намалува неговото дејство и лесно се регенерира со третман на белење.

Purigen ® е наменет за употреба и во морските и слатководните аквариуми.

Зошто е Пуриген – различен?

Селективност: Purigen ® е смолест производ со најголем капацитет на органска филтрација на пазарот. Ниту еден друг производ не може да се спореди со неговата способност да го отстрани затемнувањето и да и даде вода исклучителна транспарентност. За разлика од другите производи на пазарот кои се едноставни јони за размена на јони, Purigen ® е специјално дизајниран за органски биолошки третман. Кога јонските разновидни смоли на другите слични производи што ги нудат го достигнаа својот максимален капацитет за фаќање метали и други загадувачи, „Пуриген ®“ штотуку започна да го развива својот потенцијал. Пуриген ® обично ги запоставува основните едноставни соединенија, бидејќи нејзината главна цел на дејствување е насочена кон неутрализација на органските соединенија што содржат азот. Главниот извор на азотни соединенија во аквариумот е биолошкиот отпад на неговите жители. Рибите, коралите, дури и растенијата создаваат азотен отпад. Purigen this го отстранува овој отпад побрзо и поефикасно од сите други производи на пазарот.

Капацитет: Процесите во Пуриген ™ имаат исклучително висок капацитет заради неговата голема површина. Сите други производи на пазарот се чисто сферични екструдирани мониста. Овие зрна остануваат мазни дури и под микроскоп. Пуриген ® е сферичен и макрогрид. Purigen ™ има многу микроскопски пори кои ја зголемуваат употребливата област многу пати во однос на чисто сферичните производи.

Регенерација:

Пуриген може да се регенерира. При вршење на својата функција на асорпција на отпадните производи, Purigen ® ќе ја промени својата боја од светло-беж во темно кафеава, скоро црна. Откако ќе се потроши, може да се регенерира со раствор на белило и вода. Белилото буквално ќе ги „запали“ органските честички што се отстранети од аквариумот. Бидете внимателни со производите за кои се вели дека се регенерираат со раствор на натриум хлорид. Ова е процес на регенерација за целите на процесите на размена на јони. Солен раствор нема да ги отстрани органските соединенија. Таквите смоли имаат ограничен капацитет за биолошка адсорпција, солениот процес на регенерација ги заменува само отстранетите јонски соединенија. Тој нема капацитет да ги уништи големите органски молекули што се отстранети, што е всушност главната функција на органските смола за адсорпција.