Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem Purigen 500 ml

2.999,00 ден

SeaChem Purigen ® е синтетички adsorbent од прва класа што е за разлика од кој било друг филтер-производ. Тоа не е мешавина од соединенија за размена на јони или adsorbents, туку уникатен макро-порозен синтетички полимер кој отстранува растворливи и нерастворливи нечистотии од вода со стапка на проток и капацитет што ги надминува сите други производи на пазарот за повеќе од 500%. Purigen ® ја контролира концентрацијата на амонијак, нитрити и нитрати со отстранување на органски отпад што содржи азот кој инаку би се ослободил за време на различните биолошки процеси во аквариумот. Ефектот на Purigen ™ врз елементи во трагови е минимален. Ова значително го зголемува намалувањето. Purigen ™ ја разјаснува аквариумската вода до неспоредлива јасност. Кога се користи, Purigen ® ја менува својата оригинална боја, постепено се затемнува, со што се намалува неговото дејство и лесно се регенерира со третман на белење.

Purigen ® е наменет за употреба и во морските и слатководните аквариуми.

Зошто е Пуриген – различен?

Селективност: Purigen ® е смолест производ со најголем капацитет на органска филтрација на пазарот. Ниту еден друг производ не може да се спореди со неговата способност да го отстрани затемнувањето и да и даде вода исклучителна транспарентност. За разлика од другите производи на пазарот кои се едноставни јони за размена на јони, Purigen ® е специјално дизајниран за органски биолошки третман. Кога јонските разновидни смоли на другите слични производи што ги нудат го достигнаа својот максимален капацитет за фаќање метали и други загадувачи, „Пуриген ®“ штотуку започна да го развива својот потенцијал. Пуриген ® обично ги запоставува основните едноставни соединенија, бидејќи нејзината главна цел на дејствување е насочена кон неутрализација на органските соединенија што содржат азот. Главниот извор на азотни соединенија во аквариумот е биолошкиот отпад на неговите жители. Рибите, коралите, дури и растенијата создаваат азотен отпад. Purigen this го отстранува овој отпад побрзо и поефикасно од сите други производи на пазарот.

Капацитет: Процесите во Пуриген ™ имаат исклучително висок капацитет заради неговата голема површина. Сите други производи на пазарот се чисто сферични екструдирани мониста. Овие зрна остануваат мазни дури и под микроскоп. Пуриген ® е сферичен и макрогрид. Purigen ™ има многу микроскопски пори кои ја зголемуваат употребливата област многу пати во однос на чисто сферичните производи.