Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop
Купи!

SEACHEM TIDAL 55 ZA AKVARIUM DO 200 L

Original price was: 4.500,00 ден.Current price is: 3.999,00 ден.

Купи!

Карактеристики
Слотови за вентилација
Просторите за вентилација во капакот на филтерот и жлебовите за аерација во одливот обезбедуваат дека водата што се враќа во резервоарот е целосно оксигенирана и ја максимизира размената на гасови за време на филтрацијата.

Проток оддолу до врвот
Пумпата турка вода нагоре во корпата на филтерот, влегувајќи низ дното на корпата и се турка надвор од горниот дел. Протокот од дното до горе осигурува дека водата ќе дојде во контакт ќе ги филтрира сите медиуми и не може да поминува низ или над филтрите како што се закачуваат на задните филтри со проток однапред.

Предупредување за одржување
Со текот на времето, медиумите за филтрација можат да бидат запушени со намалување на прстите на вода или попречување на протокот на вода низ него. Кога ова ќе се случи во филтрите Tidal water, водата се пренасочува околу филтерот и се враќа во аквариумот преку излезот од страната. Пренасочената вода го буди синиот предупредување за одржување на горниот дел од филтерот, сигнализирајќи дека филтерот треба да се исчисти.

Скимер за површина
Површинскиот замаглувач ќе ја фати водата веднаш под површината, каде што се акумулираат излачените рибини масла, како и подлабоко во резервоарот, отстранувајќи ги лебдечките остатоци

Телескопска цевка за внесување
Прилагодливиот внес на телескоп овозможува да се земе вода од кое било ниво на резервоарот без потреба да се запре филтерот или да се мачи со резервни делови

Регулирање на протокот
Протокот на пумпата е прилагодлив со помош на бирачот од предната страна

Регулирање на протокот на внес
Бирач на страната на филтерот прилагодува колку проток доаѓа од приемот под вода наспроти површинскиот замаглувач

Нема филтрирани касети
Кошничката за филтрирање има огромен капацитет да држи медиуми за филтрирање по ваш избор во конфигурацијата по ваш избор. Сите филтри за Tidal come доаѓаат со био-медиумите на Seachem Matrix to за да започнете.

Без одржување на неред
Кошницата е целосно отстранлива и заглавува во капакот на филтерот за лесен и без капе камион за миење или мијалник или црево за чистење.

Пумпа за самовшмукување
Пумпа за самостојно поставување значи дека нема потреба да се полни корпата за филтри со вода, да се запали сифон, да се следи филтерот или од која било друга главоболка при стартување нов филтер

Работно коло за самочистење
Самопрочистувачкото коло отпорно на корозија е прилагодено и за солена вода и за слатководна средина. Ова го намалува одржувањето и го прави филтерот погоден за широк спектар на средини.

Прилагодлив уред за израмнување
Израмнувач на основата на филтерот му овозможува на филтерот да се прилагоди на различните стилови на аквариум

Држач на грејачот
Грејач може да се закачи на страна со дополнителен клип за грејач, овозможувајќи подобро распрснување на загреаната вода низ аквариумот.

Димензии
Единица
Должина: 8 ⁄16 инчи (20,5 см)
Ширина: 6 ⅛ во (15,5 см)
Висина: 8 ⅜ во (21,4 см)
Медиумска комора
Должина: 7 ⅜ во (18,9 см)
Ширина: 2 9⁄16 инчи (6,6 см)
Висина: 5 ⅞ во (15 см)
Расчистување на Wallидот
3 инчи (7,5 см)
Расчистување на резервоарот
1 ин (2,6 см)

Расчистување на внатрешен резервоар
1 11⁄16 ин (4,3 см)

Технички спецификации
Големина на аквариум
До 55 литри галони (200 литри)

Проток
250 американски GPH (1000 L / H)

Ватс
6 – (120 v – 60 Hz)
5 – (230 v – 50 Hz)

Волумен на филтерот
0,32 американски литри (1,2 литри)

Карактеристики на прв поглед
Реверзибилен капак на филтерот
Уред за предупредување за одржување
Превенција од прелевање
Кошничка за филтрирање со голем капацитет
Аерирачки проток на враќање
Регулирање на протокот
Регулирање на протокот на внес
Скимер за површина
Внес на под-површина
Телескопска цевка за внесување
Израмнувачко бирање
Пумпа за самовшмукување
Работно коло за самочистење
Држач на грејачот
Содржина на пакетот
Филтер за плима 55
Држач на грејачот
Телескопска цевка за внесување
Израмнувачко бирање
Пенест филтер
Матрикс ™ био-медиуми
Упатство за употреба