Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop
Купи!

Easy – life Root Sticks

Original price was: 650,00 ден.Current price is: 499,00 ден.

Купи!

Easy-Life 25 Root Sticks се идеални за да се хранат растенијата директно во корените. Производот содржи 25 парчиња специјални глинени стапчиња кои се многу хранливи и имаат висока содржина на железо. Поради посебниот пред-третман на овие стапчиња, тие не се распаѓаат веднаш при контакт со вода. Ослободувањето на хранливи материи оди многу постепено во период од неколку недели. Водата воопшто нема да се замати, па алгите не можат да го искористат тоа. Производот е многу лесен за употреба и не предизвикува дополнително загадување на водата.

Користете ги овие коренски стапчиња за растенија со силна потреба од исхрана на коренот како што се Cryptocoryne, Echinodorus или Lotus. Ако почвениот слој е многу тесен или корените на растението се мали, стапчињата може многу лесно да се скршат на помали парчиња. Затоа, коренските стапчиња може да се користат во сите случаи.