Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem Flourish Tabs 10

990,00 ден

SeaChem Flourish Tabs 10 (10 таблети) се таблети кои стимулираат раст, поставени во корените на растенијата. Тие содржат есенцијални елементи во трагови, аминокиселини и витамини. Богати се со железо, магнезиум, манган, калциум, калиум, инозитоп, холин Б12, биотин и други елементи за кои е утврдено дека се важни за корените на растенијата. Тие не содржат фосфати или нитрати, што би помогнало во формирање на алги. Секое пакување од десет таблети се третира 30 x 80 cm двапати.

Зошто е различно?

Совршен за почетници, Flourish Tabs ги содржи сите состојки кои се наоѓаат во Flourish во сува, форма на таблети. Овие таблети се ставаат во буквар, давајќи директна храна со бавно ослободување на корените на растенијата во нивната област на дејство. Хранливите материи се апсорбираат полека преку ензимското дејство на корените на растението.

Начин на употреба

Ставете една таблета Flourish Tabs во буквар во радиус од 10-15 см едни од други. За стандарден аквариум од 40 литри потребни се околу 6 таблети. Ставете ги таблетите рамномерно во прајмерот. Ставете ја секоја таблета на длабочина околу средината на букварот. Додадете нови таблети еднаш на секои 1-3 месеци за оптимален раст на растенијата. Таблетите нема да влијаат на pH на водата, но во многу мека или нефеферирана вода, тие имаат малку кисели својства слични на мов од тресет.

Вкупен азот

0,28%

Достапен фосфат

0,17%

Растворлива поташа

0,16%

Калциум

14,9%

Магнезиум

0,06%

Сулфур

12,2%

Бор

0,029%

Хлор

0,55%

Кобалт

0,001%

Бакар

0,001%

Ironелезо

2,2%

Манган

0,23%

Молибден

0.0009%

Натриум

0,14%

Цинк

0,0024%