Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

TROPICA Nutrition Capsules

499,00 ден

Нутриционистички капсули е дополнителен додаток на хранливи материи – користете пинцети за да ја поставите капсулата во чакал, близу до корените на растенијата што растат брзо.

Исхрана капсули содржат и азот, фосфор, железо и микро хранливи материи.
Хранливите материи полека се ослободуваат бидејќи на растенијата им се потребни.
Користете капсули за исхрана за матични растенија, криптокорин, екинодорус, валиснерија итн. – сите растенија со цврсти корени.
Како да го користите производот
Азот, фосфор, железо и манган, како и сите витални микро хранливи материи се ослободуваат од капсулите во период од 1-2 месеци. Ставете ги капсулите близу до корените на големите осамени растенија и растенија со цврсти корени.

Капсулите не се распаѓаат целосно и малите топчиња во внатрешноста на капсулите ќе останат во подлогата откако ќе бидат ослободени сите хранливи материи. Топчињата се направени од смола, што е биолошки безопасно.