Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Easy-Life Ferro 250 ml

350,00 ден

Easy-Life Ferro содржи железо во лесно сварлива форма за растенијата. Ironелезото е од витално значење за развојот на лисјата на растенијата. Ironелезото промовира формирање на хлорофил и обезбедува здрави и зелени лисја.

Во отсуство на железо, лисјата на растенијата пожолтуваат. Оваа болест е позната како хлороза. Easy-Life Ferro помага во решавањето на овој проблем. Ако има брзо растечки растенија во аквариумот, постои голема веројатност за недостаток на железо. Во овој случај, препорачливо е да додадете Easy-Life Ferro за да го избегнете проблемот.

Препораки за употреба:

5 ml на 100 литри ја зголемуваат концентрацијата на железо за 0,50 ppm или 0,5 mg / l

Користете ја оваа препорачана доза еднаш неделно.

Количина во едно пакување: 250мл, 500мл.