Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

EasyCarbo 500 ml

650,00 ден

EasyCarbo: EasyCarbo
Јаглеродот е неопходен за раст на растенијата

EasyCarbo е моќен и ефикасен извор на јаглерод диоксид за аквариумски растенија. Производот помага и во борбата против алгите.

Јаглеродот (во форма на растворен СО2) е една од најважните хранливи состојки за оптимален раст на растението. Доколку немаат доволно јаглерод, растенијата не се во можност оптимално да ги асимилираат хранливите материи. Како резултат, растенијата го забавуваат растот и стануваат неспособни да се натпреваруваат со алгите. Ако растенијата не добиваат јаглерод, со текот на времето тие почнуваат да ослободуваат шеќери и други хранливи материи кои привлекуваат алги. Како резултат, нивните лисја се покриени со алги и ја губат декоративната вредност. EasyCarbo е решението за овој проблем. По околу две недели користење на производот, растенијата почнуваат да растат видливо и изгледаат подобро. Особено е евидентно кај растенијата што растат во стагнантна вода (криптокорин, ехиндор, итн.). Откако растенијата веќе ќе бидат конкурентни на алгите,

Оптимална комбинација: ProFito и EasyCarbo

На растенијата им треба повеќе од јаглерод. Елементите во трагови се исто така од голема важност. Нивната концентрација во водата не може прецизно да се пресмета, бидејќи не знаеме што и колку елементи во трагови има во аквариумската вода. ПроФито решение за овој проблем. Производот ќе ја збогати водата со микроелементи на најдобар начин.

Употреба: 1ml на 50 литри до 2ml на 50 литри вода на ден

Методи на употреба

Во аквариум со малку растенија: 1 ml на 100 литри вода
Во аквариум со средна шума: 1 ml на 50 литри вода
Во богато пошумен аквариум: 1 ml на 25 литри вода
Количина во едно пакување: 500