Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Makroelementi

100,00 ден

Комплетна избалансирана мешавина од макронутриенти потребни за исхрана на растенијата преку водена колона. За да се избегне појава на алги, хранењето низ колоната за вода започнува само ако растенијата покажат некои од недостатоците. Манифестација на недостатоците на кој било елемент на растението може да се види на приложената слика.

Растворете ги макроелементите во 1l вода и дозирајте 1mL дневно до 10L вода аквариум. Концентрираните раствори на микро и макро елементи чувајте ги во посебни шишиња и дозирајте ги заедно во аквариумот секој ден.

Рок на траење на растворените макронутриенти е една година ако растворот го чувате на ладно и темно место.