Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

ProFito 100 ml

220,00 ден

ProFito: ProFito

Професионално ѓубриво за растенија

Easy-Life ProFito е комплексно, универзално ѓубриво, погодно за сите видови растенија во аквариумот. Воведувањето на Easy-Life ProFito обезбедува силен, здрав и енергичен раст на растенијата. Благодарение на оптималното ниво на концентрација на состојките, растенијата имаат се што им треба за непречен енергичен раст.

Предности на производот

Високо концентрирано, комплексно ѓубриво
Сите потребни хранливи материи во еден производ (железо, калиум, магнезиум)
Силен, здрав и енергичен раст на растенијата
Стимулира формирање на цитокинини, кои ја стимулираат клеточната делба
Обезбедува поголеми лисја со посветла боја
Ја подобрува и зајакнува биолошката рамнотежа во аквариумот
Не содржи нитрати и фосфати
Неверојатно економично за употреба
Easy-Life ProFito стимулира поделба на клетките

Големата концентрација на хранливи материи, особено железо, калиум и магнезиум во Easy-Life ProFito, целосно ги задоволува потребите на растенијата. Ова растително ѓубриво содржи и многу елементи во трагови (манган, бор, кобалт, литиум, молибден, бакар, калај, никел, флуор, јод, алуминиум, цинк, селен и ванадиум). Елементите и минералите содржани во Easy-Life ProFito обезбедуваат раст на растенијата без проблеми. Растенијата се стимулираат за производство на цитокинини (растителен хормон) кои ја стимулираат клеточната делба. Лисјата стануваат поголеми и посветли по боја.

Благодарение на оптималната концентрација на хранливи материи обезбедени од Easy-Life ProFito, водните растенија го забрзуваат нивниот раст. Како резултат, некои несакани супстанции како нитрати и фосфати се апсорбираат многу побрзо од растенијата. Затоа, нитратите, фосфатите и амонијакот се отстрануваат многу побрзо од водата. Easy-Life ProFito помага да се подобри квалитетот на водата и да се создаде биолошка рамнотежа во аквариумот.

Easy-Life ProFito не содржи нитрати и фосфати. Хранливите материи во Easy-Life ProFito се стабилизираат на многу различни начини од страна на неколку хелатори. Антиоксидансите и конзервансите го зголемуваат рокот на траење на производот и го прават подолготраен. Чувањето на производот на ладно и темно место исто така би го продолжило неговиот рок на траење.

Употреба: 10 ml на 100 литри вода