Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem Flourish Iron ™ 100 ml

490,00 ден

SeaChem Flourish Iron ™ е додаток со висока концентрација (10.000 mg / L) на железо глуконат (Fe + 2). Треба да се користи во случаи кога потребата од железо за растенијата ја надминува количината што може да ја обезбеди Seachem Flourish во препорачаната доза или во видливи траги дека железото е недоволно (како што се кратки и тенки стебла, пожолтување помеѓу вените). Не содржи фосфати или нитрати.

Зошто е различно?

Растенијата имаат полесна корист од „ourелезото на железо“ многу полесно отколку производите што содржат ЕДТА бидејќи железото ЕДТА е во форма Fe + 3. Додека на растенијата им е потребна форма Fe2, тие имаат потреба од дополнителна енергија бидејќи извлекуваат железо од железо ЕДТА и го доведуваат во форма што им е потребна.

Начин на употреба

Користете 1 капаче на секои 200 литри вода или по потреба за одржување на 0,10 мг железо на литар вода. За помали дози, капачето е поделено на нивоа од 1 ml. Користете Seahem MultiTest Iron за да ја проверите концентрацијата на железо. Користете како што е наменето за справување со недостаток на железо (обично се гледа кај нови растенија), што вклучува пожолтување на ткивото помеѓу вените, кратките и слабите стебла.