Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem Flourish Phosphorus 250 ML

690,00 ден

SeaChem Flourish Phosphorus ™ е безбеден раствор (4500 mg / l) калиум фосфат, кој лесно ја контролира количината на фосфати во аквариумот. За разлика од конкурентските производи што содржат нитрати и фосфати со фиксна стапка, Flourish Phosphorus който (кој не содржи нитрати) ви овозможува да дозирате количина на фосфор според потребите на вашите растенија, без ризик од предозирање со нитрати. Кога се користи како што е наменето, Процветаниот фосфор ќе го подобри и забрза растот на водните растенија без да предизвика зголемување на растот на алгите. За да постигнете максимални резултати, користете во комбинација со Процветан азот Fl и Процветајте калиум.

Зошто е различен Flourish Phosphorus разликата?

За разлика од понудените конкурентни производи, Flourish Phosphorus ™ не вклучува азот, што овозможува да се регулираат нивоата на фосфор во аквариумот без да се влијае на нивото на азот.

Упатство за употреба

За почетна употреба: Користете 2,5 ml (половина капаче) за секои 80 L еднаш или двапати неделно, или доколку е потребно во случај на знаци на недостаток на фосфор (пр. Бавен раст, затемнување на растенијата).

Со континуирана употреба: Дозата при почетна употреба ги зголемува количините на фосфор за 0,05 mg / l (0,15 mg / l фосфати). Оптималното ниво на фосфат може да варира, но обично е во опсег од 0,15-1,0 mg / L. Користете мултитест: фосфат ™ за следење на нивото на фосфат.

За да се постигне специфично зголемување на фосфатот, се дозира според следнава формула: 0,8vp = t, каде V = волумен на резервоар во галони (1 галон е приближно еднаков на 4 l), p = сакано зголемување на фосфатите и t = волумен на производот Jуниор На пример, за да ги зголемите фосфатите во 20 литри за 0,1 mg / l, треба да користите: 0,8 * 20 * 0,1 = 1,6 ml.