Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem Flourish Trace 500 ml

1.080,00 ден

SeaChem Flourish Trace ™ обезбедува богата разновидност на хранливи материи потребни за здрав раст и здравје на вашите растенија. Елементите во трагови обично се исцрпуваат со варење, оксидација или врнежи. Последните два процеса се случуваат побрзо отколку со другите елементи во трагови. Затоа е важно редовно да ги надополнувате микроелементите. Flourish Trace може да се користи сам или во комбинација со Flourish. Најдобри резултати се постигнуваат кога ќе се комбинираат двата производи.

Зошто е различно?

Со одвојување на минералите во одделни производи, можете да го дозирате индивидуалниот производ правилно и почесто отколку кога сите состојки се собрани на едно место, каде што еден елемент неизбежно ќе се акумулира во водата со текот на времето за сметка на друг.

Начин на употреба

Користете 1 капаче (5ml) за секои 80 литри вода, двапати неделно.

Состав:

Бор (Б)

0,0028%

Кобалт (ко)

0,00003%

Бакар Cu)

0,0032%

Манган (мн)

0,0085%

Молибден (мо)

0.0003%

Цинк (Zn)

0,0169%

Рубидиум (Rh)

0,000008%

Никел (ни)

0,000003%

Ванадиум (В)

0,000002%