Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Tropica Plant Growth Premium Fertilizer 300

900,00 ден

Tropica специјализирано ѓубриво за растенија е нова генерација на светски познатиот производител на ѓубрива Тропика, која одгледува украсни растенија.

Хранењето е дизајнирано врз основа на долгогодишно искуство и знаење стекнато преку искуство во размножување на растенијата. Ги содржи сите неопходни хранливи состојки за одржување на здрав и убав раст на растенијата во аквариум. Безбеден е за сите организми на аквариум.

Карактеристики:

Не содржи азот и фосфор.
Премиум ѓубриво содржи хранливи материи што растенијата ги консумираат брзо и со трајна употреба спречувате забавување на растот на растенијата и проблеми со алгите.
Бидејќи не содржи азот и фосфор, горниот прелив е идеален за аквариуми со мали и средни маси на растенија и голем број риби, како и за тешко убиени аквариуми каде акваристот сака да го контролира додавањето на азот и фосфор.
Поради посебната хомогена структура, напојувањето е погодно за автоматизирани системи со додавање на храна преку различни видови дозирни пумпи.

Апликација:

Премиум ѓубриво се користи неделно по промена на водата. Специјалното вакуумско пакување овозможува прецизно и едноставно дозирање. Се препорачува да додадете 5 ml на 50 l вода неделно или во согласност со потребите на секој аквариум.
Светли лисја и слаб раст често се главните индикатори за недостаток на хранливи материи. Најзабележително е во растението Ехинодорус Блехер, што е еден од првите показатели за недостаток на микроелементи.
Редовната употреба и правилното дозирање на врвниот облекување на Премиум ѓубриво ќе ги вратат бујните зелени лисја на растенијата, но ова не е лек за растенија каде што веќе има мртви лисја, тие лисја треба веднаш да се отстранат од аквариумот.
За квалитетно одржување, се препорачува редовно менување на водата во аквариумот – најмалку 25% вода за 7-14 дена.
Доколку има проблеми со несакани алги, се препорачува да се зголеми интервалот и количината на промена на водата (но не повеќе од 50% – освен во екстремни случаи), и засадување на растечки растенија како што се растенија од родот Hygrophila, Vallisneira, Egeria ..