Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

EHEIM JEGER thermocontrol 200W

2.400,00 ден

EHEIM термоконтрол 300“
Со прецизниот грејач EHEIM, вашите риби добиваат точно соодветна температура – во кој било аквариум.

Очигледните идеи честопати се најдобри. На пример, аквариумот се грее како прачка. Грејната шипка е едноставно закачена во водата и ја загрева. Вистина е дека принципот е сè уште ист како пред неколку децении. Но, многу се сменија во меѓувреме. И денес прилагодливиот грејач EHEIM е ултрамодерен електронски термички уред со најдобра достапна технолошко-технологија. Јакна изработена од специјално лабораториско стакло ја зголемува површината за греење, служи како топлински штит и обезбедува оптимална рамномерна емисија на топлина. И без разлика дали сакате да загреете аквариум од 20 или 1000 литри – имате 9 големини за избор.

Предности на термостатските грејачи EHEIM

Прецизно прилагодување на температурата од 18 до 34 ° C
Едноставна и безбедна повторна калибрација (± 2 ° C)
Точност на контролата на температурата ± 0,5 ° C
Топлината се одржува на постојано ниво
Функцијата за греење е означена со контролна ламба
Целосно потопно (водонепропустливо)
Со автоматско исклучување на суво извршување (контрола на термо-безбедност)
Стаклена јакна ја зголемува површината за греење и обезбедува оптимална рамномерна емисија на топлина
Практична должина на кабелот ca. 170 см
Вклучувајќи го и држачот за двојно вшмукување
9 големини за аквариуми од 20 до 1000 литри
Погоден за свежа и морска вода
Прецизност, лесна употреба, квалитет и безбедност „Произведено во Германија“

Аквариумскиот грејач EHEIM е понатамошен развој на легендарната грејна шипка.

Температурата може точно да се постави од 18 до 34 ° C и доколку е потребно повторно калибрирана (± 2 °). Точноста на контролата на температурата е ± 0,5 ° C.

Топлината се одржува на постојано ниво. Функцијата за греење е означена со контролна ламба

Прачката е апсолутно водонепропусна, може да биде целосно потопена, има автоматско исклучување на суво течење (Термо безбедносна контрола) и е погодна за свежа и солена морска вода.

Една од најважните иновации е стаклената јакна:
– Ја зголемува грејната површина,
– ја кондензира топлината, обезбедува оптимална рамномерна емисија на топлина и
– формира топлински штит (допирање не му штети на добитокот).

Јакната е изработена од специјално лабораториско стакло, кое е развиено за истражувачки цели. Затоа, тој е ослободен од загадувачи што можат да се испуштат во водата. Отпорен е на хемиски и биолошки супстанции. Нема пукнатини и пукнатини на косата низ кои може да навлезе кондензација. Па дури и екстремните флуктуации на температурата што можат да се појават при промена на вода не му штетат на оваа чаша

„EHEIM термоконтрол 300“