Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem PH alert

1.200,00 ден

pH Alert 

 • Постојано ја следи pH вредноста во слатката вода
 • Seachem сензор технологија
 • Без тестови, без ленти
 • Трае до 4 пати подолго од конкурентските производи
 • pH Alert® е уникатен уред во боја дизајниран да се става во аквариум или филтер и постојано да ја следи pH вредноста. Сензорот реверзибилно ја менува бојата од жолта во портокалова во црвена, предупредувајќи ве за промена на pH нивоата помеѓу 5,4 и 8,0. Употреба само на слатка вода .

  pH Alert® трае до 4X колку што се конкурентни производи.
  pH Alert ® е исто така речиси половина од големината на конкурентските производи. Мал е, јасен и ненаметлив, така што нема да го наруши погледот на вашиот аквариум.

  Толкување

  Едноставно ставете pH Alert® видливо каде било во аквариумот или филтерот и усогласете ја бојата на сензорот со соодветното отчитување на pH на тркалото за боја. Тоа е толку лесно. Не се потребни хемикалии или процедури за тестирање. Кога првпат ќе се стави во употреба, времето на одговор ќе биде околу 30 минути. Потоа, промените на pH ќе се регистрираат во рок од десет минути.

  Грижа

  Не е потребна никаква грижа освен отстранувањето на алгите со чист, мек материјал. Не користете белило, сапун, детергенти или тврди предмети за чистење на сензорот. Некои лекови за боја може да го обезбојат сензорот. За максимална чувствителност, единицата треба да се чита под природна дневна светлина или светлина што симулира дневна светлина. Исцрпувањето на сензорот е означено со видливо избледување или испуштање на бојата на сензорот. Откако ќе се исцрпи, време е да се замени pH Alert®