Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Tetra Test 6 in 1

720,00 ден

“Tetra Test 6 in 1” е тест на водата за да се проверат шесте најважни вредности на водата во еден чекор.

Ги мери pH, општата и карбонатната цврстина (GH + KH), нитритите (NO2), нитратите (NO3) и хлорот (Cl2).

Потопете ја лентата во водата и поместете ја напред и назад неколку пати. Извадете ја и протресете ја неколку пати од вишокот вода на неа. Почекајте околу 60 секунди и споредете ги полињата за тестирање со табелата со бои.