Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

aquaforest poly glue 250

1.600,00 ден

AF Poly Glue е полимерно гранулиран лепак наменет за морски аквариуми. Добро функционира и во слатководни аквариуми како лепило за прицврстување на мали елементи.

Во аквариум со солена вода, AF Poly Glue е од суштинско значење за прицврстување на корални фрагменти на карпи или приклучоци. Со негова помош брзо и трајно ќе ги поставите коралите на одбрано место. Лепакот не ја загадува водата и е безбеден за водни животни. Може успешно да се користи за прицврстување на сите видови корали.

Во слатководните аквариуми, AF Poly Glue е особено корисен кога се создаваат сложени аранжмани. Со негова помош, лесно можете да поврзете корени и мали карпи. Може да биде неопходно и при прицврстување на епифитични растенија, т.е. анубии, букпехаландра или микрозориум.

Лепакот е исклучително ефикасен и лесен за употреба. Неискористениот материјал може повторно да се употреби откако ќе се загрее. Благодарение на ова, AF Poly Glue секогаш може да се користи 100%.

Клучни карактеристики:

Полимерен лепак во гранули за лепење корали и уредување
Целосно безбеден за водни организми
Не ја загадува водата и е безбеден за гребените
Исушениот лепак може повторно да се користи по загревањето
Обезбедува трајно поставување на корали, како и корени и слатководни растенија
 

Употреба: гранулите за лепак треба да се стават во топла вода (околу 60°C/ 140°F), по неколку минути ќе се создаде лесно формирана маса, која има најдобри лепливи својства. Лепилото ќе стане целосно цврсто кога ќе се стави во аквариумот. Препорачуваме лепење надвор од водата. Коралот може да се стави во вода 30 секунди по лепењето. Масовните остатоци може да се стават во топла вода и повторно да се користат. Биоразградлив производ. Да се ​​чува подалеку од деца. Производ само за употреба во аквариум. Не е погоден за човечка исхрана.