Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

aquaforest stone fix1200ml

800,00 ден

Лепак на база на цемент за брзо лепење дизајниран за поврзување на големи елементи од живи или керамички карпи. Не содржи токсични соединенија, што го прави совршено безбеден за рибите и безрбетниците. Начин на употреба: измешајте мала количина лепак со вода додека конзистентноста не стане хомогена. Веднаш почнете да ги лепите елементите. Стоун Фикс се препорачува да се користи надвор од резервоарот. Во случај на потреба од користење под вода, сите циркулаторни и шант пумпи треба да се исклучат. Откако ќе ги поврзете поединечните парчиња оставете да се лепи 15 минути. Привременото замаглување на водата не е штетно. Поради можното зголемување на нивото на pH, во резервоарите со добиток препорачуваме да не се лепат повеќе од 2-3 парчиња дневно. Содржи: портланд цемент. Да се ​​чува на ладно и суво место во неговото оригинално пакување во период од 12 mc од датумот на производство прикажан на етикетата.

Дозирање:

50 ml (3 лажици) вода на 100 g (½ чаша) Stone Fix
Добра практика е да додадете мали количини прашок во водата мешајќи ја цело време.
Темелно измешајте додека конзистентноста не стане хомогена.
Вреди да се знае: Содржината на хром (VI) не надминува 2 ppm пред истекот на рокот. ОПАСНОСТ! Предизвикува иритација на кожата. Предизвикува сериозно оштетување на очите. Може да предизвика иритација на дишните патишта. Се чува вон дофат на деца. Носете заштитни ракавици/заштита за очи. Не дишете прашина. ДОКОЛКУ ВО ОЧИТЕ: внимателно исплакнете со вода неколку минути. Отстранете ги контактните леќи, доколку се присутни и лесно се прават. Продолжете со плакнење. Веднаш јавете се во ЦЕНТАРОТ/ДОКТОР ЗА ТРУВИ. Добијте медицински совет/внимание. АКО НА КОЖАТА: измијте со многу вода.