Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Easy Life AlgoExit 250 ml

390,00 ден

EASU LIFE AlgExit
Чиста вода, без алги
Алгите се појавуваат кога водата не е балансирана. Причината за нарушување на рамнотежата во аквариумот може да биде презаситеност на риби, премногу риби за аквариум, прекумерно осветлување или преголема доза на ѓубриво. Алгите можат да се увезуваат и со нови растенија или риби.
AlgExit е безбеден и ефикасен производ за контрола на повеќето видови алги во аквариуми на слатководни води. Алги, како што се брада, филаментозни алги и мравјаци, ефикасно се отстрануваат. AlgExit е лесен и економичен за употреба. Производот не штети на риби, ракчиња, полжави и растенија. Алгите прво престануваат да растат, а потоа исчезнуваат. Производот исто така ги уништува спорите на алги.
Употреба:
Тек на третман: додадете 10 ml на 100 литри вода еднаш неделно за четири недели. Овој период може да се продолжи ако алгите сè уште не исчезнале или ако нивните спори продолжуваат да ртат.