Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Easy Life Aquamaker 250 ml

320,00 ден

Тоа ја прави агресивната вода од чешма веднаш погодна за сите слатководни и морски аквариуми. AquaMaker може да се користи и во гребени аквариуми и градинарски езерца. Апсолутно е безбеден за сите риби, растенија, корали, ракчиња, полжави и биолошкиот филтер.

AquaMaker е многу разновиден:

Го отстранува хлорот
Го отстранува хлораминот
Ги отстранува тешките метали како бакар, цинк и олово
Го врзува и детоксицира отровниот амонијак
Се врзува и неутрализира токсичниот нитрит
Се врзува и го неутрализира нитратот
Ги намалува рибите
Ја заштитува мукозната мембрана и жабрите на рибата
AquaMaker нема влијание на pH, KH или GH. Понатаму, AquaMaker нема да ги преактивира скимерите.

Користете

AquaMaker најдобро се додава во водата од чешма што се користи за промена на водата. Користете ја дозата само за волуменот на оваа нова вода од чешма. Така, агресивните материи веднаш се неутрализираат.

AquaMaker секако може да се додаде директно во аквариумот. Во овој случај, засновајте ја дозата на вкупниот волумен на водата во аквариумот.

Дозирање

Стандардна доза е 10 ml AquaMaker на 50 литри аквариумска вода.
Или:
Стандардната доза е 1 US fl oz AquaMaker на 40 американски галони аквариумска вода.

Протресете пред употреба. Производот може да ослободи мирис на сулфур.

Пример: дозирање на вода од чешма за промена на вода
За промена на водата се полнат пет кофи од по 10 литри. Дозирајте 2 ml AquaMaker во секоја корпа и измешајте го. Смесата може веднаш да се додаде во аквариумот, бидејќи AquaMaker работи веднаш.

Пример: дозирање во аквариум
Еден аквариум има волумен на вода од 100 литри и се менуваат 20 литри вода. Дозата на AquaMaker е за целосна содржина на вода, во овој случај 100 литри. Додатокот во водата во аквариумот треба да биде 20 ml AquaMaker.

Девијантни дози – концентрации на хлорамин, хлор и нитрити и температура на водата

* користете половина доза на AquaMaker (5 ml на 50 литри; 1 US fl oz на 80 US галони) при ниски концентрации на хлор, хлорамин или амонијак

* користете двојна доза на AquaMaker (20 ml на 50 литри; 2 US ml oz на 40 US галони) при повисоки концентрации на хлор, хлорамин на амонијак

* итен случај: користете тројна доза на AquaMaker (30 ml на 50 литри; 3 US fl oz на 40 US галони) при многу високи концентрации на нитрити (3 mg/L или повисоки) или при многу високи концентрации на амонијак (1 mg/L или повисоко)

* користете до половина доза AquaMaker (максимум) штом температурата на водата достигне 30 ºC (= 86 ºF)