Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem American Cichlid Salt™

569,00 ден

Американска циклидна сол
Ја повторува околината на американските циклиди
Содржи соодветни количини на калциум, магнезиум, натриум и калиум
Влијае само на тврдоста, а не на алкалноста или pH
Преглед
Американска циклидна сол ™ е хемиски звучна мешавина на соли дизајнирана да ја реплицира природната средина на американските циклиди. Ги содржи сите физиолошки неопходни елементи како што се магнезиум, калциум, натриум, калиум и вклучува елементи во трагови како што се железо, алуминиум и јодид.

Американската циклидна сол ™ е формулирана така што дозите варираат во зависност од потеклото на видот и треба да се додаваат само при поставување аквариум или со промени на вода.
Сите дози дадени за 110 L (30 американски литри).

Јужна Америка: Користете 2,5 g (1/2 кафена лажичка).
ЦЕНТРАЛЕН АМЕРИКАН: Користете 1,25 g (1/4 кафена лажичка).
СОВЕТИ: Користете кога поставувате аквариум и кога правите промени во водата. За да додадете сол во утврден резервоар, се менува основната доза на вода. Не користете сол кога едноставно ја заменувате испарената вода. Најдобро е да се раствори солта во слатка вода пред употреба