Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SEACHEM Clarity™ 250 ml

999,00 ден

Прочистувач на вода за морска и слатка вода
Ги расчистува сите видови заматување
Гребен и безбеден за растенија
Преглед
Јасност ™ е крајниот разјаснувач и за слатката и за солената вода. Вработува напредно полимерно средство за флокулација што е безбедно и за гребенот и за растенијата. Јасност ™ е единствениот појаснувач на пазарот што прави сè! Јасност ™ ќе ги исчисти сите видови заматување.

Многу компании произведуваат повеќе производи за расчистување на секој вид облачност и секоја различна околина (на пр. Слатка вода, морска вода, гребен, итн.). Некои компании развија производи што ќе исчистат повеќето типови на облачност, но за нивна примена се потребни две одделни шишиња со производ. Јасност ™ содржи соединенија кои ќе ги исчистат сите видови облачност во сите средини.

Clarity ™ содржи преципитирачки и флокулациони агенси во истото шише, овозможувајќи да се отстранат сите видови на облачност во една доза.
Со додавање на Јасност ™ во водата, ќе видите како почнува облачно замаглување. Ова е нормално и значи дека Clarity ™ почнува да работи. Водата е исполнета со ситни парчиња пловечка материја што не беа видливи со голо око. Јасност ™ прави тие парчиња материја да почнат да се собираат заедно. Како што се собираат заедно, тие формираат поголеми парчиња материја што сега се видливи, па оттука и облачноста. Откако оваа материја ќе се собере заедно, едноставно прашање е на механичка филтрација за отстранување на остатокот. Материјата која некогаш беше премала за да се фати во филтер медиумите сега е во доволно големи купчиња.

Со цел Clarity ™ да работи ефикасно, треба да имате филтер со механичка филтрација (на пример, конец за филтрирање) поврзан со вашиот аквариум.