Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Seachem meridian 3.5 kg

1.900,00 ден

Меридијан 

 • Природен оолитски арагонит за сите видови морски, гребени и тропски акварии
 • Помага во стабилизирање на калциумот и алкалноста
 • Помага во спречување на големи падови на ph
 • Meridian™ е целосно природен оолитен (сферичен или јајце) арагонит супстрат за сите гребени и морски акварии. Meridian™ е врвен арагонит супстрат за аквариите од гребен. Неговата големина на зрно (прилично униформа од 0,25 – 0,50 mm) е идеално прилагодена за жителите на гребенот, а неговиот хемиски состав ќе помогне во стабилизирање на калциумот и алкалноста, притоа спречувајќи големи падови на pH. За разлика од конкурентните „влажни“ производи што се продаваат под превезот дека се „живи“, Meridian™ се продава на суво, така што плаќате само за чакал, а не за непотребна вода. Овие производи подразбираат дека содржат живи, микроскопски животни, а всушност содржат само обични бактерии. Сува или влажна, има бактерии на секоја достапна подлога. Ако некој се занимава со скратување на времето на циклусот на аквариумот за нов систем, тогаш употребата на производ дизајниран за таа конкретна намена би била посоодветна (како Seachem’s Stability® ).
  Meridian™ Минерален состав

  Единици=ppm, извор: Плазма емисиоен спектрометар, EPA Method 3050, Univ. Лабораторија за хемиска анализа во Грузија

  Ca Fe Мг Мн Мо Ср В Zn
  347.750 44.2 1.845 2.6 2.35 8.420 8.1 4,75

  Поставување

  Едноставно исплакнете пред употреба за да ја отстраните преостанатата прашина.

  Кога додавате вода во аквариумот, полека наполнете за да избегнете вознемирување на креветот Meridian™. Ставете сад во аквариумот и додајте вода директно во садот, дозволувајќи водата тивко да се прелее до креветот со чакал. Почетната облачност е нормална. За да се отстрани заматеноста, користете механичка филтрација (како што е конецот за филтер). Користете Clarity™ за да го забрзате расчистувањето.