Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SeaChem Prime™ 50 ml

499,00 ден

SeaChem Prime ™ е комплетен и концентриран водоотпорен вода, погоден за употреба и во аквариуми со солена вода и слатководни води. Prime го отстранува / неутрализира хлорот, хлораминот и амонијакот. Prime improver ја трансформира амонијакот во безбедна, нетоксична форма која лесно ќе се отстрани од биофилтерот на аквариумот. Prime може да се користи за да се намали акумулацијата на амонијак / нитрити на почетокот на циклусот на вода во аквариумот. Prime ги врзува и ги детоксифицира нитритите и нитратите, дозволувајќи им на биофилтерот да ги отстрани поефикасно. Исто така, ќе комуницирате и неутрализира тешки метали содржани во вода од чешма под услов на нормална концентрација на таквите во неа. Prime исто така помага да се произведе и да се врати природната слузница на телото на аквариум риба. Prime не влијае на рН на аквариумот и нема да го спречи работењето на аквариумскиот кремар. Користете на почетокот на водниот циклус и секој пат кога ќе додадете или промените вода во аквариумот.
Зошто премиерот е различен?
Речиси сите производители на препарати за аквариум нудат производи што го отстрануваат хлорот. Ниту еден од нив, сепак, не може да се спореди во квалитет, концентрација и ефективност со SeaChem Prime. Prime е вториот најконцентриран дехилоритор на пазарот по алфа-Aquavitro, повторно произведен од Seachem. Едно пакување од 100 мл е доволно за над 3800 литри вода од чешма.
Prime improver исто така содржи врзивно средство кое ги трансформира амонијак, нитрити и нитрати во нетоксични. Многу е важно да се разбере како функционираат овие две функции заедно. Сите дехлоринатори работат преку хемиски процес познат како редукција. Во овој процес, токсичниот растворлив гасен хлор (Cl2) се претвора во нетоксични јони на хлор (Cl-). Процесот на намалување, исто така, ги нарушува врските помеѓу атомите на хлор и азот во молекулата на хлорамин (NH2Cl), ослободувајќи ги атомите на хлор и ги заменува со водород (Н) за да формираат амонијак (NH3).
Користете полно капаче за мерење (5 ml) за секои 200 L вода од чешма. Ова отстранува околу 1 mg / l амонијак, 4 mg / l хлорамин или 5 m / l хлор. За помали дози, имајте во предвид, секоја линија за мерење на капакот за мерење е околу 1 ml. Може да се додаде директно во аквариумот, но подобро е ако се додадат прво во садот во кој се истура водата подготвена за додавање на аквариумот. Ако додадете директно во аквариумот, следете ги упатствата според волуменот на аквариумот. Нормално е да мирисате сулфур. За екстремно високи концентрации на хлорамин, може безбедно да се користи двојна доза на подобрувач на вода Prime. За отстранување на нитрити, доколку е потребно, може да се користи до 5 пати повеќе од препорачаната доза. Ако температурата е поголема од 30 ° C, а хлорот или амонијакот се ниски,