Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Сеацхем Reef Advantage Magnesium™ 300G

480,00 ден

Предност на гребенот Магнезиум
Концентриран, изблендиран, јонски избалансиран извор на магнезиум
Не содржи Амонијак
Од витално значење за спречување на јонски дисбаланс
Reef Advantage Magnesium ™ е концентрирана (80.000 ppm) оптимизирана мешавина на соли на магнезиум, хлорид и сулфат дизајнирана да ги врати исцрпените нивоа на магнезиум со минимално влијание врз јонските односи што се наоѓаат во природната морска вода. Reef Advantage Магнезиум ™ не содржи амонијак. Ова е честа загадувачка содржина во секој додаток на течен магнезиум на пазарот.

Силно исцрпено ниво на магнезиум (под 800 mg / L) може да предизвика депресивно ниво на pH и неможност да се одржи соодветно ниво на магнезиум. Најчести причини за недостаток на магнезиум се употребата на калквасер, честото предозирање со додаток на карбонат или ниските нивоа во самата мешавина на сол. Калквасер, на пример, таложи магнезиум како магнезиум хидроксид, додека вишокот карбонати го таложи како магнезиум карбонат. Во двата случаи, ова значи дека магнезиумот што бил присутен во водата сега е недостапен. Од двете, магнезиум хидроксид и магнезиум карбонат, првиот е попроблематичен; тоа е крајно нерастворливо. Штом магнезиумот се таложи како магнезиум хидроксид, тој никогаш нема повторно да се раствори. Карбонат од магнезиум повторно ќе се раствори; сепак, тоа го прави полека. Значи, додека повторно ќе се врати во раствор, ќе има значителен дел од времето во кое се исцрпува нивото на магнезиум.

Почетник
Користете 5 g (1 ниво на лажичка) на 80 L (20 литри) двапати неделно. Растворете во најмалку 250 ml (1 чаша) слатка вода. За прецизно дозирање, користете ја скалата за дигитални лажички Seachem.

Напредно
Проверете го нивото на магнезиум (користете Reef Status ™ Magnesium за да ги тестирате нивоата на магнезиум), а потоа следете го режимот на додавање горе додека магнезиумот не се прилагоди на 1.200-1.350 mg / L. Секој 5 g / 80 L ќе го зголеми магнезиумот за околу 5 mg / L. Количината или фреквенцијата може да се прилагодат, но не надминувајте 25 g / 80 L на ден. Потоа, користете како што е потребно за одржување на магнезиум.