Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

SEACHEM Reef Dip™ 250 ML

1.050,00 ден

Натопи гребен
Дезинфекција за корали
Елементален јоден комплекс, ги дезинфицира коралите
Добро за употреба пред воведување нови корали
Reef Dip ™ содржи елементарен јод искомплексиран во заштитна шлајма за безбедно и нежно дезинфицирање на коралите. Тој е ефикасен против бактерии, габи и протозои. Може да се користи профилактички (без докази за болест) или за лекување на заболени примероци. Безбедно е да се користи и со камени и со меки корали. Исто така е безбеден за анемони и полипи.

Reef Dip ™ обезбедува заштитен комплекс од лигите што го покриваат коралите, држејќи го јодот во контакт со заразеното место подолго време. Покрај тоа, слузниот капут спречува инфекцијата повторно да се изнајми на страницата.
Не користете во аквариум. Користете во посебен сад. Отстранете 4 L (1 американски литар) вода од изворниот аквариум во контејнер погоден за потопување. Додадете 5-10 ml (1-2 капаци) на Reef Dip ™ и измешајте. Ставете корален примерок во натопи 15-30 минути, во зависност од сериозноста на проблемот. Во многу тешки случаи, може да се користи двојна доза. Со јасни и достапни лезии, може да се обои концентрат за натопи врз лезии директно пред да се стави во натопи. Наб Obsудувајте ги животните за време на третманот за докази за несакани реакции, како што се прекумерно слабеење.
Natopi greben
Dezinfekcija za korali
Elementalen joden kompleks, gi dezinficira koralite