Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Tetra Pond Fountain AntiAlgae 250ml

590,00 ден

Tetra Pond Fountain AntiAlgae 250ml

  • Уништува алги во фонтани и езерца со риби, растенија и микроорганизми
  • Спречува формирање на нови алги
  • Особено ефикасен против суспендирани алги (зелена вода) и филаментозни алги

Дозирање: 5мл на 200 литри вода.

Дозирање без риби и растенија: 5мл на 10 литри вода. Повисока доза може привремено да предизвика формирање на пена. При употреба проверете кучињата и мачките да не пијат од третираната вода.
За време на третманот не преземајте никакви промени во водата околу четири недели.