Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop
Купи!

Flourish Potassium

Original price was: 650,00 ден.Current price is: 419,00 ден.

Купи!

Додаток на калиум за засаден аквариум
Високо концентриран (50,000 mg / L)
Не содржи фосфат или нитрат, што го прави идеален за употреба со цветен азот и расцветан фосфор
Преглед
Процветајте Калиум содржи 50,000 mg / L калиум погоден за природен засаден аквариум. Калиумот е еден од неколкуте елементи кои се од витално значење за одржување на енергично ниво на раст во засаден аквариум. Калиумот може да се исцрпи во системот што рапидно расте или кога изворната вода има мала содржина на минерали. Во овие случаи калиумот може да стане ограничувачки фактор за растот. Користете Flourish Potium ™ за да спречите осиромашување на калиум (чии знаци вклучуваат пожолтување кај постарите лисја) и да одржувате највисоко ниво на раст.

Најлесно добиени извори на калиум се калиум нитрат и калиум фосфат. И двата извори додаваат или на азот или на фосфор, како и на калиум, што го прави практично невозможно да се насочи кон специфичен сооднос на НПК. Процветајте Калиум ™ е добиен од калиум сулфат, дозволувајќи му на корисникот да ги прилагодува нивоата на калиум без да влијае на азот или фосфор.